_............................              ........facebooktwitter

De optometrist

In de OOGbus wordt u geholpen door een optometrist. Een optometrist is een HBO-geschoolde paramedicus, die is opgeleid om te beoordelen of een oog gezond is of niet en wanneer iemand doorgestuurd moet worden naar een oogarts of andere specialist voor verdere behandeling. Een optometrist is dus in vergelijking met een opticien hoger en breder opgeleid. Een optometrist voert verschillende oogmetingen uit. Met de resultaten van deze onderzoeken kunnen eventuele oogafwijkingen en oogaandoeningen worden opgespoord.

Sinds 2000 is het beroep en de titel ‘optometrist’ wettelijk beschermd door de wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Deze wet waarborgt de kwaliteit, bekwaamheid en veiligheid binnen de gezondheidszorg. Optometristen in Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn daarnaast ook geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici. Dit houdt in dat de optometrist deel neemt aan cursussen, scholingen en congressen. Op deze manier blijft de optometrist up-to-date op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen en wordt de kwaliteit van de zorg behouden.

Joanne Chin is een van onze deskundige en enthousiaste optometristen:

Joanne Chin OZR

 

“Onze oogonderzoeken zijn erg belangrijk”

“De OOGbus is laagdrempelig. Het oogonderzoek duurt maar tien minuten en wij geven na afloop een onafhankelijk advies. Een oogaandoening als glaucoom wordt vaak pas bemerkt als het te laat is. En als het zicht daardoor eenmaal is verdwenen, komt het niet meer terug. Daarom zijn onze oogonderzoeken erg belangrijk. Door het behouden van een goed zicht vallen ouderen minder snel, raken ze minder geïsoleerd en kunnen ze langer zelfstandig wonen.”


ontwerp & realisatie: philogirl